1 de des. 2016

Cop d'atzagaia: India Pale Ale vs American Pale Ale

Tornem un altre dijous amb les nostres comparacions del món birraire. El nostre objectiu d’avui és conèixer les diferències que hi ha entre dos estils molt semblants i molt coneguts. Som-hi!

Comparatiba-India-Pale-Ale-vs-American-Pale-Ale

India Pale Ale

Les IPA són cerveses ale de tradició anglesa que es caracteritzen pel seu alt nivell d’alcohol i amargor, però aquest ben balancejat amb la dolçor de les maltes. Aquestes cerveses són de colors clars, entre daurat i ambre, amb una graduació superior al 6% de volum d’alcohol. El terme India fa referència a què, quan enviaven Pale Ales a les colònies angleses de la India, aquestes no aguantaven bé el trajecte així que van modificar la recepta perquè fossin més aptes pel llarg viatge en vaixell.

American Pale Ale

Les APA són una variació de l’estil Pale Ale anglès, adaptada als gustos dels Estats Units. Les seves característiques són semblants a les que hem vist a les India Pale Ale, però en aquest cas es fan servir llúpols americans en el most, habitualment la varietat Cascade. Les APA solen tenir menys cos i ser més suaus que les IPA, com també el seu grau d’amargor és menor en comparació.

Ambdos estils són variacions del clàssic Pale Ale amb els seus trets diferenciadors i cadascú decideix quina és la que més s’adapta als seus gustos, encara que si ens demaneu l’opinió, segurament us direm que no ens decidim, som uns grans aficionats a totes les Pale Ale i les variacions.

Salut i força al canut!
Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada