13 d’oct. 2016

Cop d'atzagaia: Artesanal vs. Industrial

En els últims anys hi ha hagut un creixement de la cervesa artesana. Hi ha un debat que va agafant cada vegada més força: cervesa artesanal enfront de la cervesa industrial. És cert que, objectivament, podem dir que unes són millors que les altres, per la qual cosa farem menció a les seves característiques més rellevants. Som-hi!

Artesanal-vs-Industrial

La diferència es troba en la visió

La principal diferència entre unes i altres és com pensen el producte. En primer lloc tenim les cerveses artesanals, fetes amb passió i buscant quelcom que les fa especial, concebudes per ser productes de qualitat; en segon lloc tenim les cerveses industrials, fetes per a arribar a molta gent amb una actitud empresarial, concebudes per a obtenir el benefici més gran.

Recepta del mestre cerveser

Allò que fa especial a l’artesanal és que els mestres persegueixen la més alta qualitat que poden aconseguir: fan servir ingredients naturals, es preocupen de fer servir els ingredients més adequats i segueixen un sistema més manual per assegurar que la cervesa tingui la més gran puresa possible. Com dèiem abans, el mestre cerveser busca un producte de qualitat per satisfer-se primer a si mateix i després als clients.

Recepta de l’empresari capitalista

Com és habitual a les grans empreses, el seu objectiu és aconseguir el benefici més gran al mínim cost possible. La recepta d’una cervesa industrial està pensada per abaratir costos, així com el procés d’elaboració incorpora maquinària i processos químics que al final li resten qualitat al producte. En definitiva, l’objectiu és fer arribar el producte a molta gent sense tenir gaire en compte la qualitat del producte.

En resum i parlant de qualitat, és evident que les artesanals guanyen la partida a les industrials, però aquestes últimes, com es produeixen a gran escala, poden arribar a molta més gent. Al final tot és qüestió de gustos i cadascú es decantarà per aquella que més se li adapti.

Salut i força al canut!


Font: els xitxarel·los d'Esbirraixat.

Comparteix:

2 comentaris:

  1. Hola,sóc el tiet.
    Bé, per a degustar i disfrutar, una artesanal. I per a hidrtarte en abundància una industrial. Per a mi l'artesanal conté i mostra bastant més les seves qualitats, gust, aroma, etc el que fà que em costi beuren dues de seguides. En canvi les industrials al ésser més suaus entren amb més facilitat.
    Apali, siau i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, però també és cert que disposem d'un ampli ventall d'artesanals. Per exemple, La Bella Lola és una cervesa amb la que no s'et farà pessat tornar a repetir. Gràcies pel comentari!

      Elimina