20 d’oct. 2016

Cop d'atzagaia: Barril vs. Ampolla

Molta gent es pregunta quina és la millor manera d’envasar la cervesa, ja que això provoca una diferència de sabor, no és el mateix conservar en una llauna que en una ampolla o un barril. Com que nosaltres preferim la cervesa en ampolla o tirada de barril, farem una comparació per comprovar si una és millor que l’altre.


Barril-vs-Ampolla

Hem de tenir en compte tres factors: llum, calor i oxigen, aquests tres poden fer canviar la composició de la cervesa, alterant el seu sabor.

En barril

En la cervesa de barril, el gas està constantment controlat i es manté en millors condicions, a més, a l’hora de servir, el tirador permet crear una bona capa d’espuma gràcies a la carbonatació del CO2, evitant que l’oxigen entri en contacte amb el líquid. Com que s’envasen amb materials metàl·lics, són completament opacs, per evitar la llum, i porten una capa protectora perquè la cervesa no entri en contacte amb el metall.

Embotellada

La cervesa en ampolla només conserva el gas que se li ha introduït o el que ha sorgit d’una segona fermentació en ampolla i sovint estan pasteuritzades, cosa que resta qualitat (no és el cas de les artesanals). Depenen del color de l’ampolla, es pot evitar que els rajos ultraviolats afectin la composició: l’ideal són les ampolles de vidre negre o de color marró fosc.

I quina seria millor?

Després de veure, per sobre, com es conserva en cada envàs, podem dir que tirada de barril és com millor es conserva i es pot gaudir d’una cervesa. Però hem de tenir en compte que, si no hi ha un manteniment adequat del tirador, ens podem trobar amb una cervesa molt perjudicada. En definitiva, si volem una bona cervesa amb totes les seves qualitats, agafaríem la de barril, però si anem a un bar que no coneixem i no ens volem arriscar la millor opció seria demanar-la en ampolla.

Salut i força al canut!


Font: els xitxarel·los d'Esbirraixat.

Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada