3 d’oct. 2016

Sagal, avui l'artesanal: La Brava

Sigueu benvinguts al nostre racó, dedicat a una de les nostres aficions, la cervesa. Fa ja temps que ens hem introduït en aquest món, gràcies a l’auge que ha tingut aquesta beguda amb el gran nombre de microcerveseries i mestres cervesers. Per aquest motiu ens hem proposat crear un blog sobre la cervesa, per conèixer-la més a fons i alhora compartir tot allò que aprenem sobre aquesta gran afició. Sense enrotllar-nos més, comencem!


La-Brava-Beer-Girona-Costa-Brava
Inspirada per la Costa Brava

Avui us presentem La Brava, cervesa creada per La Brava Beer SL, ubicada a Girona. Encara que és una cervesa catalana, la seva elaboració es realitza a una planta centenària a la República Txeca que, segons ells, és una manera de mantenir-se fidels a l’estil més popular del món. Amb el seu claim “Inspirada en la Costa Brava”, es volen posicionar com a competidors d’Estrella Damm, molt popular en aquesta regió.

Fidels a l’estil pilsener

La Brava és una cervesa pilsener, amb gran cos i de color daurat intens, tot i que està adaptada als gustos de la Costa Brava, amb una graduació (5,1%) una mica per sobre del que es troba en aquesta varietat. Com que se segueix el mètode tradicional de la ciutat de Pilsen, el maltatge de la civada es fa gràcies a la mescla de most amb llúpols Saaz. Durant la fermentació dels ingredients, allargada fins als dos mesos, no se li afegeix cap tipus d’additiu ni potenciadors del llevat.

I per acompanyar…

Les cerveses tipus pilsener es caracteritzen per la seva amargor, per tant són bona companyia per peixos blaus o fumats, carns a la planxa, plats amanits amb vinagre, plats picants, verdures i fruits de mar.

Feu una prova i tasteu aquesta cervesa amb torrades de salmó fumat i formatge de cabra o uns canapès de remenat de gambes i alls tendres, prometem que no us en penedireu.



Font: els xitxarel·los d'Esbirraixat.

Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada