7 d’oct. 2016

Esbirraixat Beer Challenge: Montseny Aniversari IPA

Arriba el divendres i això vol dir que la setmana s’acaba i donem la benvinguda al cap de setmana. Com que és l’últim dia, volem fer quelcom més entretingut, per tant, hem decidit realitzar una mena de “birraconcurs”. Els divendres presentarem cerveses de la nostra elecció i decidirem quina és la guanyadora del nostre certificat d’excel·lència (no és gran cosa, però ens engresca com sona).



Cervesa-del-Montseny-Aniversari-India-Pale-Ale
Cerveses del Montseny

Arranquem aquesta secció amb una cervesa artesanal catalana, la Montseny Aniversari, creada per la Companyia cervesera del Montseny. Les cerveses que produeix aquesta empresa porten com a ingredient aigua del Montseny i segueixen la llei alemanya de puresa del 1516. També es caracteritzen per ser productors de cerveses ale, a diferència de la majoria a escala nacional.

Indian Pale Ale (IPA)

La Montseny Aniversari és una versió de la Pale Ale anglesa que s’exportava a l’Índia durant l’època colonial. És una cervesa forta d’alta fermentació, amb una elevada graduació i amargor. Es fan servir llúpols provinents d’Amèrica que li atorguen aromes de fruites tropicals. Encara i ser amarga, es compensa amb la dolçor de la malta i l’alta graduació d’alcohol (6,4%).

Per què l’hem escollit

Aquesta elecció ve donada pel fet que es fa amb aigua del Montseny, dada que ens ha semblat interessant, i a més ha rebut medalla de plata al Barcelona Beer Challenge d’aquest any. Però sobretot ens hem decantat pel seu sabor amarg i l’aroma a fruites tropicals que la caracteritzen.

Si voleu aportar el vostre granet de sorra, recordeu que vam parlar de la degustació de cervesa per si ens voleu fer comentaris ben parits. Esperem que gaudiu amb aquesta cervesa tant com nosaltres, salut i força al canut!


Font: els xitxarel·los d'Esbirraixat.

Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada