22 de des. 2016

Cop d'atzagaia: Porter vs. Stout

Tornem un altre dijous amb les nostres comparacions del món birraire. El nostre objectiu d’avui és comparar l’estil Porter amb una de les seves variants més conegudes, les cerveses Stout. Som-hi!



Ring-Porter-vs-Stout



Porter


L’estil Porter va néixer a Londres el 1720 a partir de la barreja de tres cerveses a parts iguals, entre elles la twopenny que era la cervesa molt forta. Com a resultat va sorgir la cervesa Entire, amb el seu homòleg a Irlanda, que resulta més familiar, la Plain Porter. Les Porter són cerveses de tipus ale, fortes i fosques, amb l’aroma que li proporciona la malta i una marcada amargor aportada pel llúpol. Aquestes cerveses solen tenir una graduació al voltant dels 6º.


Stout


L’estil Stout, o Porter Stout (literalment “porter forta”) és una variant de l’estil Porter que va néixer a Londres al segle XVIII. Fins al segle XIX tant Porter com Stout eren utilitzats com equivalents. Les Stout són cerveses de tipus ale, de color negre amb altes concentracions de malta torrefacta, que aporten a aquestes cerveses gustos com xocolata, cafè o regalèssia. L’espuma d’aquestes cerveses sol ser molt densa i cremosa que persisteix i té un color marró clar. La presència del llúpol en l’aroma quasi no s’aprecia, en canvi és bastant present quan ens l’emportem a la boca. Normalment són cerveses de graduació entre mitjana i alta, de 7º a 8º.


Salut i força al canut!


Font: els xitxarel·los d’Esbirraixat
Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada