15 de des. 2016

Cop d'atzagaia: Guinness vs Stout

Tornem un altre dijous amb les nostres comparacions del món birraire. El nostre objectiu d’avui és comparar una de les Stouts més conegudes, la cervesa Guinness, amb el seu estil en general. Som-hi!


Ring-Guiness-vs-Stout


Stout

L’estil Stout, o Porter Stout (literalment “porter forta”) és una variant de l’estil Porter que va néixer a Londres al segle XVIII. Fins al segle XIX tant Porter com Stout eren utilitzats com equivalents. Les Stout són cerveses de tipus ale, de color negre amb altes concentracions de malta torrefacta, que aporten a aquestes cerveses gustos com xocolata, cafè o regalèssia. L’espuma d’aquestes cerveses sol ser molt densa i cremosa que persisteix i té un color marró clar. La presència del llúpol en l’aroma quasi no s’aprecia, en canvi és bastant present quan ens l’emportem a la boca. Normalment són cerveses de graduació entre mitjana i alta, de 7º a 8º.

Guinness

La cervesa Guinnes és la cervesa negra més coneguda al món i la Stout predilecta pels Irlandesos. El 1759, Arthur Guinness lloga unes instal·lacions deteriorades durant 9000 anys, on comença a produir la seva cervesa, però no és fins a l’any 1799 que es comença a perfeccionar l’estil Porter fins a arribar a l’Extra Stout que coneixem actualment. La Guinnes Draught, la més coneguda, és una cervesa aparentment negra, ja que realment és d’un roví fosc però l’opacitat porta a engany. Té una espuma de color marró clar, abundant i persistent, i per la mescla de nitrogen, les seves bombolles semblen una cascada inversa. és una cervesa espessa i cremosa de molt de cos, amb un sabor predominant a cafè torrat, bastant amargant i amb un regust que perdura. Té una concentració de 4,2% d’alcohol.

Salut i força al canut!


Font: els xitxarel·los d’Esbirraixat
Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada