10 de nov. 2016

Cop d'atzagaia: Normal vs. Sense Gluten

Tornem un altre dijous amb les nostres comparacions del món birraire. El nostre objectiu d’avui és saber si existeix gran diferència entre la cervesa de sempre i les noves cerveses sense gluten, aptes per a celíacs.

Normal-vs-Sense-Gluten

La cervesa de sempre

La cervesa és l’única beguda alcohòlica que conté gluten en la seva composició, això és a causa de la utilització de cereals com l’ordi i el blat que contenen aquesta proteïna. Encara que hi ha alternatives, com són el blat de moro o l’arròs, a les receptes sempre s‘hi inclou una part de malta perquè dóna més cos i color a la cervesa, així que no es pot fer cervesa sense fer servir aquests cereals.

La cervesa sense gluten

Hem dit que no es poden deixar d’utilitzar cereals amb gluten, però això no és cap impediment per poder fer una cervesa sense gluten. Les grans marques de cervesa van desenvolupar un procés pel qual, durant l’elaboració de la cervesa, s’aconsegueix reduir el nivell de gluten per sota dels 10 ppm (per sota de 20ppm ja és apte per celíacs), per tant, els celíacs poden gaudir d’aquesta gran beguda.

Però, serà igual?

Us sorprendrà saber que no hi ha cap diferència remarcable entre els dos tipus, es fa fins i tot complicat poder distingir una de l’altre, ja que tant en sabor, aroma i color, les cerveses sense gluten són pràcticament una cervesa com les de sempre. Podeu fer la prova i degustar-ne una, us recomanem la Blonde Ale que és una molt bona cervesa.

Salut i força al canut!


Font: els xitxarel·los d'Esbirraixat.

Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada