3 de nov. 2016

Cop d'atzagaia: Rossa vs. Negra

Tornem un altre dijous amb les nostres comparacions del món birraire. Avui el protagonista serà el color i us parlarem sobre les cerveses roses i negres, endavant!

Rossa-vs-Negra

Or i banús

En la producció de cervesa, el color és un dels elements que no és gaire important, però ens dóna pistes de com seran els sabors i les aromes. Entre les cerveses, la diferència de color ve donada pel procés de producció: pel que fa a la rossa, la malta no està gaire torrada pel que no enterboleix molt el most; en canvi, en les negres la malta s’ha torrat més i això li atorga aquest color fosc tan característic.

I per acompanyar…

Com dèiem abans, les pistes que dóna el color quant a sabor i aroma ens serviran per tenir una idea del tipus de maridatge que hi podem fer. En el cas de les cerveses roses, el seu sabor sol ser més suau i refrescant pel que mariden bé amb peix, fruits de mar o carns a la brasa; pel que fa a la cervesa negra, el seu sabor sol ser més dolç, amb més cos i sabor més fort, pel que mariden bé amb menjar picant, formatges forts i aromàtics o amb postres que continguin xocolata o nous.

Així que ara podem dir que si el que voleu una beguda refrescant tireu per les rosses i si, en canvi, voleu gaudir més d’una cervesa amb cos i sabor tireu per les negres. Vosaltres quina preferiu?

Salut i força al canut!


Font: els xitxarel·los d'Esbirraixat.

Comparteix:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada